Εν όψει της εργατικής διαδήλωσης που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Φλεβάρη, ο Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση πραγματοποίησε συγκέντρωση – παρέμβαση τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη, έξω από το Δημαρχείο της Νίκαιας, στο οποίο θα πραγματοποιούνταν εκδήλωση από τη δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τον σταθμό του μετρό στην περιοχή και με ομιλητές τον Δήμαρχο Νίκαιας Γ. Ιωακειμίδη, τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βούρδα, τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γ. Μυλόπουλο, τον πρόεδρο της ΟΑΣΑ Α.Ε. Τ. Ταστάνη και τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Ν. Μπελαβίλα.
Συγκεντρωθήκαμε από τις 6 έξω από το δημαρχείο καμιά 10αριά συναγωνιστές και συναγωνίστριες, τοποθετήσαμε πανό, ρίξαμε τρικάκια και ξεκινήσαμε το μοίρασμα κειμένων. Από την ντουντούκα διαβαζόταν τόσο το κείμενο του Συντονισμού που καλεί στη διαδήλωση του Σαββάτου, όσο και το κείμενο του Ταξικού Μετώπου που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα διοικητικά γραφεία της εταιρείας στην Ομόνοια (Αθηνάς 67), την Πέμπτη 28 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. στην κατασκευή και λειτουργία γραμμής τραμ στην Ιερουσαλήμ που θα περνά από τα κατεχόμενα στην Παλαιστίνη και θα εξυπηρετεί τους εποικισμούς που έχει δημιουργήσει το Ισραήλ.
Έχει ενδιαφέρον πως ενώ η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 7 και από τις 7:30 είχε ξεκινήσει, μέχρι τις 8 το απόγευμα -όταν και αποχωρήσαμε-, ο Υπουργός Μεταφορών δεν είχε κάνει την εμφάνισή του, με αποτέλεσμα οι δεκάδες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να κάνουν τις κατάλληλες γνωριμίες να περιμένουν με αγωνία. Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά όλοι αυτοί είχαν την ευκαιρία να του σφίξουν το χέρι, στη σχετική ενημέρωση πάντως που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στο left.gr η παρουσία του Υπουργού -έστω και ως χαιρετισμός- έχει εξαφανιστεί.
Επίσης, την Τρίτη 12 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η καλεσμένη προπαγανδιστική συγκέντρωση του Συντονισμού στον σταθμό της Ομόνοιας. Από τις 6 το απόγευμα και για περίπου μιάμιση ώρα περισσότερα από 20 άτομα έδωσαν στον σταθμό τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ένα σημείο όπου χιλιάδες άνθρωποι περνάνε καθημερινά. Αφίσες και πανό, μοίρασμα προκηρύξεων και συζητήσεις με εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και επιβάτες. Μετά το τέλος της παρέμβασης, ακολούθησε αφισοκόλληση πέριξ της πλατείας και επί της Πατησίων.
Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο του ΣΕΣΕΕΜ που μοιράστηκε ως αυτό το άρθρο.
Συνδέουμε το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης με το σκεπτικό της διαδήλωσης της 16ης Φλεβάρη για αγώνες που θα καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες και όχι του κράτους και του κεφαλαίου, καταδεικνύουμε τα διαφορετικά συμφέροντα και ανάγκες ανάμεσα στην πολιτική και οικονομική εξουσία από τη μία και τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους από την άλλη.