Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ στην κατασκευή και λειτουργία Τραμ στο Ισραήλ

Ως Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση, στηρίζουμε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας εργαζομένων στις συγκοινωνίες “Ταξικό Μέτωπο”, ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στο Ισραήλ, και πιο συγκεκριμένα στην Ιερουσαλήμ, εξυπηρετώντας τη “νομιμοποίηση” των Ισραηλινών εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη και εντείνοντας το διωγμό των Παλαιστινίων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία και αξιοπρέπεια, απέναντι στον πολυετή πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ εναντίον τους.

Οι συγκοινωνίες πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Όχι να εξυπηρετούν γεωπολιτικά συμφέροντα και ανταγωνισμούς κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Ειδικότερα μάλιστα στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους, ξεπλένοντας εγκληματικές και δολοφονικές πολιτικές απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό (που αντιστέκεται με αξιοπρέπεια, αυταπάρνηση και τεράστιο κόστος), οι οποίες έχουν ως ξεκάθαρο στόχο τον πλήρη αφανισμό του.

Ενάντια στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου, η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πέμπτη 28/2 12:00 έξω από τα διοικητικά γραφεία της ΣΤΑ.ΣΥ. Αθηνάς 67