Παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από τα διοικητικά γραφεία της ΣΤΑ.ΣΥ. Παρασκευή 17 Ιουλίου, 16:00, Αθηνάς 67 (Ομόνοια).

Ως Συντονισμός καλούμε στην παρέμβαση σε συμπαράσταση στους εργαζομένους στα Μ. Μ. Μ..

(το κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στη σελίδα του Ταξικού Μετώπου)

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Έχει γίνει κατανοητό και στον πλέον αδαή ότι οι ελλείψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες έχουν χτυπήσει κόκκινο εδώ και πολύ καιρό. Η τακτική των διοικήσεων να μετακινούν κάθε τόσο τους εργαζόμενους, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας, δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν συσσωρευθεί. Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παράδοση των τριών εκδοτηρίων στους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια στην εταιρεία ISS, με διαδικασία fast track και με αιτιολογία την αδυναμία της ΣΤΑ.ΣΥ. να καλύψει τις θέσεις με το υπάρχον προσωπικό.

Η άρνηση των διοικήσεων να προχωρήσουν σε προσλήψεις γίνεται κατανοητή εφόσον λάβουμε υπόψη το σχεδιασμό για πλήρη ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και επομένως την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών από διαφορετικές εταιρείες που θα αναλάβουν διαφορετικά κομμάτια της λειτουργίας. Σε αυτό το πλαίσιο η ΣΤΑ.ΣΥ. παραχώρησε άρον άρον και χωρίς καμία προεργασία, τα 3 εκδοτήρια και προαναγγέλλει ανεπίσημα το κλείσιμο των περισσότερων εκδοτηρίων, εντείνοντας την εργασιακή μας ανασφάλεια.

Παράλληλα και με την ουσιαστική στήριξη των σωματείων, μέσα από τη σιωπή τους, η υπογραφή νέας ΣΣΕ έχει μετατεθεί, άγνωστο για πότε. Όχι μόνο δεν υπάρχει ενημέρωση για τυχόν διαπραγματεύσεις, αλλά πλέον η καταβολή των μη μισθολογικών παροχών που υπήρχαν στη ΣΣΕ καταβάλλονται μέσα από μηνιαίες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ. Γεγονός που σημαίνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή και χωρίς κανένα κόστος για την εταιρεία, οι μη μισθολογικές παροχές μπορούν να αναιρεθούν.

Απέναντι σε όλα αυτά δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς, δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί. Πρέπει να βγούμε μπροστά στη διεκδίκηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Να αγωνιστούμε για να υπογραφεί άμεσα και να καλύπτει τις ανάγκες μας. Να αγωνιστούμε ενάντια στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, να παλέψουμε για συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες της κοινωνίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Για δημόσιες και ελεύθερες μετακινήσεις, χωρίς ελέγχους και αποκλεισμούς.

ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ –

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ταξικό Μέτωπο – Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες